spanduk_warta

Kabar

Tombol riset lan produksi karet silikon ing China - dimethyldiethoxysilane

Karet silikon umum nduweni kinerja listrik sing unggul lan bisa digunakake ing sawetara suhu saka - 55 ℃ nganti 200 ℃ tanpa kelangan kinerja listrik sing apik banget.Kajaba iku, ana karet fluorosilicone tahan bahan bakar lan karet silikon fenil sing bisa digunakake ing -110 ℃.Iki minangka bahan utama sing dibutuhake banget dening sektor aeroangkasa lan macem-macem sektor ekonomi nasional.Saka mekanisme vulkanisasi, bisa dipérang dadi patang bagéan: karet silikon vulkanisir panas kanthi vulkanisasi peroksida, rong komponen suhu kamar karet silikon vulkanisir kanthi kondensasi, siji komponen suhu kamar karet silikon vulkanisir kanthi vulkanisasi kelembapan lan tambahan katalis platinum karet silikon vulkanisir. , lan relatif anyar ultraviolet utawa sinar vulcanized karet silikon.Dadi ing pungkasan taun 1950-an, akeh unit ing China wiwit riset lan ngembangake macem-macem karet silikon lan aplikasi.

pawarta3

Dasar karet silikon vulkanisir panas

China wiwit riset lan Pabrik karet mentah saka panas vulcanized (uga dikenal minangka heat cured) karet silikon ing pungkasan taun 1950-an.Ora kasep ing donya yen China wiwit njelajah karet silikon.Amarga karya pangembangan mbutuhake akeh hidrolisat kemurnian dhuwur saka dimethyldichlorosilane (saka octamethylcyclotetrasiloxane (D4, utawa DMC) dipikolehi; sadurunge, amarga kekurangan jumlah metilchlorosilane, angel entuk jumlah gedhe. saka dimethyldichlorosilane murni, lan ana ora cukup kanggo nyoba gawé bahan baku dhasar saka karet silikon mentahan octamethylcyclotetrasiloxane. produksi industri methylchlorosilane angel banget, saéngga personel teknis unit sing relevan ing China wis mbayar tenaga kerja lan ngenteni akeh wektu.

Yang Dahai, Institut Riset Kimia Shenyang, lsp. nampilake conto karet silikon sing disiapake saka dimethyldichlorosilane sing digawe dhewe nganti ulang tahun kaping 10 dina nasional.Lin Yi lan Jiang Yingyan, peneliti Institut kimia, Akademi Ilmu Pengetahuan Cina, uga nindakake pangembangan karet silikon metil banget awal.Ing taun 1960-an, luwih akeh unit ngembangake karet silikon.

Mung sawise sukses sintesis langsung methylchlorosilane ing amben diaduk, bisa bahan mentahan kanggo sintesis karet silikon mentahan.Amarga panjaluk karet silikon urgent banget, mula ana unit ing Shanghai lan China Lor kanggo miwiti ngembangake karet silikon.Contone, Institut Riset Kimia Shanghai ing Shanghai nyinaoni sintesis monomer metil klorosilane lan eksplorasi lan tes karet silikon;Pabrik kimia Shanghai Xincheng lan pabrik resin Shanghai nganggep sintesis karet silikon saka perspektif produksi.

Ing sisih lor, Institut Riset Jihua perusahaan, basis industri kimia ing China, utamané melu riset lan pangembangan karet sintetik.Mengko, lembaga riset nambah riset lan pangembangan karet silikon sing dipimpin dening Zhu BAOYING.Ana uga lembaga desain lan pabrik produksi ing perusahaan Jihua, sing nduweni kondisi kerjasama siji-mandeg sing apik kanggo ngembangake proses lengkap saka monomer metil chlorosilane menyang karet silikon sintetik.

Ing taun 1958, bagean organosilicon saka Shenyang Chemical Research Institute dipindhah menyang Beijing Chemical Research Institute sing mentas diadegake.Ing wiwitan taun 1960-an, Shenyang Chemical Research Institute ngedegake Kantor Riset organosilicon sing dipimpin dening Zhang Erci lan sampeyan Qingxuan kanggo ngembangake monomer organosilicon lan karet silikon.Miturut panemu saka Biro Kapindho saka Kamentrian industri kimia, Shenyang Chemical Research Institute melu ing pangembangan karet silikon ing Research Institute saka perusahaan kimia Jilin.Amarga sintesis karet silikon uga perlu dering vinyl, supaya Shenyang Chemical Research Institute kanggo sintesis methylhydrodichlorosilane lan monomer organosilicon ndhukung liyane.

Produksi batch pertama karet silikon ing Shanghai yaiku "taktik sirkuit"

Ing taun 1960, perusahaan plastik Biro Industri Kimia Shanghai menehi pabrik kimia Xincheng tugas kanggo ngembangake karet silikon sing dibutuhake banget dening industri militer.Amarga tanduran kasebut nduweni klorometana, produk sampingan pestisida saka bahan mentah organosilicon, nduweni syarat kanggo sintesis metil klorosilan, bahan mentah saka karet silikon.Pabrik kimia Xincheng minangka pabrik usaha patungan swasta cilik, kanthi mung loro teknisi teknik, Zheng Shanzhong lan Xu Mingshan.Padha dikenali loro masalah technical tombol ing project riset karet silikon, siji iku pemurnian dimethyldichlorosilane, liyane sinau proses polimerisasi lan pilihan saka katalis.Ing wektu iku, monomer organosilicon lan intermediet dilarang lan diblokir ing China.Ing wektu kasebut, isi dimethyldichlorosilane ing sintesis monomer methylchlorosilane ing amben aduk domestik kurang, lan teknologi distilasi efisien durung dileksanakake, supaya iku mokal kanggo njupuk nomer akeh monomer dimethyldichlorosilane kemurnian dhuwur minangka mentahan. bahan karet silikon.Mulane, mung bisa nggunakake dimetildichlorosilane kanthi kemurnian rendah sing bisa dipikolehi ing wektu kasebut kanggo nyiapake turunan etoksil kanthi alkoholisis.Jarak antarane titik didih methyltriethoxysilane (151 ° C) lan titik didih dimethyldiethoxysilane (111 ° C) sawise alkoholisasi relatif gedhe, lan beda titik didih nganti 40 ° C, sing gampang dipisahake. dimethyldiethoxysilane kanthi kemurnian dhuwur bisa dipikolehi.Banjur, dimethyldiethoxysilane dihidrolisis dadi octamethylcyclotetrasiloxane (methyld4).Sawise fraksinasi, D4 kemurnian dhuwur diprodhuksi, sing ngrampungake masalah bahan mentah karet silikon.Padha nelpon cara kanggo njupuk D4 liwat cara ora langsung saka alkohol "taktik Circuitous".

Ing tahap awal riset lan pangembangan karet silikon ing China, ana kekurangan pangerten babagan proses sintesis karet silikon ing negara kulon.Sawetara unit wis nyoba katalis bukaan ring relatif primitif kayata asam sulfat, ferric klorida, aluminium sulfat, lan sapiturute. proses banget undesirable nggunakake katalis open-loop iki.

Zheng Shanzhong lan Xu Mingshan, loro katalis sementara sing ngerti sifat unik, mikir yen nduweni rasionalitas lan sifat maju.Iku ora mung bisa nambah kualitas karet silikon, nanging uga nemen menakake karya kirim-Processing.Ing wektu iku, negara manca durung digunakake kanggo produksi industri.Dheweke mutusake kanggo nggawe sintesis tetramethyl amonium hydroxide lan tetrabutyl phosphonium hydroxide dhewe, lan mbandhingake.Dheweke ngira yen mantan luwih kepenak, mula proses polimerisasi dikonfirmasi.Banjur, atusan kilogram karet silikon transparan lan bening diprodhuksi liwat peralatan pilot sing dirancang lan diprodhuksi dhewe.Ing wulan Juni 1961, Yang Guangqi, direktur Biro Kapindho Departemen industri kimia, teka ing pabrik kanggo mriksa lan seneng banget ndeleng produk karet silikon sing berkualitas.Senadyan rega karet sing diasilake kanthi cara iki relatif dhuwur, karet silikon sing bisa diprodhuksi sacara massal ngenthengake kabutuhan mendesak ing wektu kasebut.

Pabrik resin Shanghai, dipimpin dening Biro Industri Kimia Shanghai, pisanan nyiyapake amben aduk kanthi diameter 400mm ing China kanggo ngasilake monomer metil klorosilane.Iki minangka perusahaan sing bisa nyedhiyakake monomer metil klorosilan ing wektu kasebut.Sawisé iku, supaya akselerasi pangembangan industri silikon ing Shanghai lan nyetel kekuatan silikon, Shanghai Kimia Biro nggabung Xincheng pabrik kimia karo tanduran resin Shanghai, lan terus kanggo nindakake test piranti proses sintesis terus saka silikon vulcanized suhu dhuwur. karet.

Biro Industri Kimia Shanghai wis nyiyapake bengkel khusus kanggo produksi minyak silikon lan karet silikon ing pabrik resin Shanghai.pabrik resin Shanghai wis kasil nyoba diprodhuksi lenga pump panyebaran vakum dhuwur, loro-komponèn suhu kamar karet silikon vulcanized, lenga phenyl metil silikon lan ing, kang begalan dening negara manca.Pabrik resin Shanghai wis dadi pabrik lengkap sing bisa ngasilake pirang-pirang jinis produk silikon ing China.Senajan ing taun 1992, amarga imbuhan tata industri ing Shanghai, pabrik resin Shanghai kudu mandhek produksi metil klorosilan lan monomer liyane, lan tinimbang tuku monomer lan intermediet kanggo gawé produk hilir.Nanging, pabrik resin Shanghai duwe kontribusi indelible kanggo pangembangan monomer organosilicon lan bahan polimer organosilicon ing China.


Wektu kirim: Sep-24-2022