spanduk_warta

Kabar

Riset lan pangembangan dimethyldiethoxysilane

Riset lan pangembangan resin silikon kinerja dhuwur.

1.1 Struktur polimer, sifat lan aplikasi resin silikon

Resin silikon minangka jinis polimer semi-anorganik lan semi-organik kanthi - Si-O - minangka rantai utama lan rantai samping kanthi gugus organik.Resin organosilicon minangka jinis polimer kanthi akeh gugus aktif.Klompok aktif iki luwih disambungake, yaiku, diowahi dadi produk perawatan struktur telung dimensi sing ora larut lan ora bisa dicampur.

Resin silikon nduweni sifat tahan suhu dhuwur lan kurang, tahan cuaca tuwa, anti banyu lan tahan kelembapan, kekuatan insulasi dhuwur, mundhut dielektrik sing kurang, resistensi busur, resistensi radiasi, lsp.

warta2

Resin silikon solusi umum utamané digunakake minangka polimer dhasar saka lapisan tahan panas, lapisan tahan cuaca lan bahan insulasi listrik suhu dhuwur.

1.2 évolusi teknis resin silikon

Ing antarane kabeh jinis polimer silikon, resin silikon minangka jinis produk silikon sing disintesis lan ditrapake awal.Dibandhingake karo pangembangan teknologi renovasi pola karet silikon kanthi kecepatan tinggi, dandan teknologi resin silikon relatif alon, lan terobosan teknologi utama mung sawetara.Wiwit udakara 20 taun kepungkur, amarga kemajuan teknis polimer tahan panas heterosiklik aromatik, sawetara sing asline digunakake ing bidang resin silikon.Nanging, keracunan pelarut lan kahanan ngobati kasar saka polimer tahan panas heterosiklik aromatik mbatesi aplikasie.Ing taun anyar, wong wiwit mbayar manungsa waé liyane kanggo riset lan pangembangan resin silikon.Resin silikon duwe sawetara suhu sing amba lan tahan tuwa.Kinerja lan kinerja tahan kelembapan hidrofobik apik lan kaluwihan liyane sing luar biasa, ana pratandha yen resin silikon bisa duwe ruang pangembangan sing luwih gedhe ing mangsa ngarep.

2. resin silikon umum

2.1 proses produksi resin silikon umum

Macem-macem jinis silikon duwe bahan mentah lan rute sintetis sing beda.Ing makalah iki, proses produksi sawetara jinis resin silikon mung dikenalake.

2.1.1 silikon metil

2.2.1.1 sintesis resin methylsilicone saka methylchlorosilane

Methylsilicones disintesis karo methylchlorosilane minangka bahan baku utama.Amarga struktur lan komposisi silikon sing beda (tingkat silang silikon, yaiku, nilai [CH3] / [Si]), kondisi sintesis sing beda dibutuhake.

Nalika kurang R / Si ([CH3] / [Si] ≈ 1.0) resin metil silikon disintesis, kacepetan reaksi hidrolisis lan kondensasi saka monomer bahan baku utama methyltrichlorosilane cukup cepet, lan suhu reaksi kudu dikontrol kanthi ketat ing 0 ℃ , lan reaksi kudu ditindakake ing pelarut senyawa, lan wektu panyimpenan produk reaksi ing suhu kamar mung sawetara dina.Produk jenis iki nduweni nilai praktis sing sithik.

Ing sintesis resin methylsilicone R / Si, methyltrichlorosilane lan dimethyldichlorosilane digunakake.Senajan reaksi kondensasi hidrolitik saka campuran methyltrichlorosilane lan dimethyldichlorosilane rada luwih alon tinimbang methyltrichlorosilane piyambak, kacepetan reaksi kondensasi hidrolitik methyltrichlorosilane lan dimethyldichlorosilane beda banget, sing asring disebabake dening kondensasi hidrolitik methyltrichlorosilane ing advance.Hidrolisis ora konsisten karo rasio saka loro monomer, lan metil klorosilan asring dihidrolisis kanggo mbentuk gel crosslinking lokal, asil ing kurang lengkap saka resin metil silikon dijupuk saka hidrolisis saka telung monomer.

2.2.1.2 sintesis methylsilicone saka methylalkoxysilane

Laju reaksi kondensasi hidrolisis methylalkoxysilane bisa dikontrol kanthi ngganti kondisi reaksi.Miwiti saka methylalkoxysilane, resin methylsilicone kanthi derajat crosslinking sing beda bisa disintesis.

Metilsilikon komersial kanthi ikatan silang moderat ([CH3] / [Si] ≈ 1.2-1.5) biasane disiapake kanthi hidrolisis lan kondensasi methylalkoxysilane.Monomer saka methyltriethoxysilane lan dimethyldiethoxysilane olahan dening deacidification dicampur karo banyu, ditambahake karo asam hidroklorat tilak utawa jumlah cocok saka resin exchange kation asam kuat (efek katalisis saka resin exchange ion asam kuat macroporous luwih apik), lan urip.Lempung seksual (garing sawise acidification) digunakake minangka katalis, digawe panas lan hidrolisis.Nalika titik pungkasan wis tekan, nambah jumlah tepat hexamethyldisilazane kanggo neutralize asam hidroklorat katalis, utawa nyaring resin exchange ion utawa lempung aktif digunakake minangka katalis kanggo mungkasi reaksi kondensasi.Produk sing dipikolehi yaiku solusi alkohol saka resin methylsilicone.

2.2.2 silikon metil fenil

Bahan baku utama kanggo produksi industri resin silikon methylphenyl yaiku methyltrichlorosilane, dimethyldichlorosilane, Phenyltrichlorosilane lan Diphenyldichlorosilane.Sawetara utawa kabeh monomer ing ndhuwur ditambahake karo toluene utawa xylene pelarut, dicampur ing proporsi sing tepat, dicelupake ing banyu kanthi agitasi, suhu sing dikontrol kanggo reaksi hidrolisis, lan HCl (larutan banyu asam hidroklorat), produk sampingan saka reaksi, dibusak. kanthi ngumbah banyu.Solusi silikon sing dihidrolisis dipikolehi, banjur bagean saka pelarut nguap kanggo mbentuk alkohol silikon pekat, banjur resin silikon disiapake kanthi kondensasi kadhemen utawa reaksi kondensasi panas, lan resin silikon rampung dipikolehi liwat filtrasi lan kemasan.

2.2.3 tujuan umum resin silikon methyl phenyl vinyl lan komponen sing gegandhengan

Proses produksi resin silikon metil fenil vinil mirip karo resin silikon metil fenil, kejaba saliyane monomer metil klorosilane lan fenil klorosilane, jumlah metil vinil diklorosilane lan vinil liyane sing ngemot monomer silikon ditambahake ing hidrolisis mentah. bahan.Monomer campuran dihidrolisis, dikumbah lan dikonsentrasi kanggo entuk silanol terhidrolisis pekat, nambah katalis uyah asam organik logam, dekompresi panas kanggo viskositas sing wis ditemtokake, utawa ngontrol titik pungkasan reaksi kondensasi miturut wektu gelation, lan nyiapake resin silikon metil fenil vinyl.

Methylphenyl hydropolysiloxane, sing digunakake minangka komponèn crosslinker saliyane reaksi resin silikon methylphenyl vinyl, biasane polimer dering utawa linear kanthi polimerisasi cilik.Iki diprodhuksi dening hidrolisis lan siklisasi methylhydrodichlorosilane, utawa dening hidrolisis CO lan kondensasi methylhydrodichlorosilane, Phenyltrichlorosilane lan trimethylchlorosilane.

2.2.4 silikon dipunéwahi

Produksi campuran resin silikon sing diowahi karo resin organik biasane ana ing toluene utawa solusi xylene saka resin silikon methylphenyl, nambah resin alkyd, resin phenolic, resin akrilik lan resin organik liyane, kanthi nyampur kanthi merata kanggo entuk produk sing wis rampung.

Resin silikon sing diowahi kopolimer disiapake kanthi serangkaian reaksi kimia.Resin organik sing bisa dikopolimerisasi nganggo silikon kalebu poliester, epoksi, fenolik, melamin formaldehida, poliakrilat, lan liya-liyane. A macem-macem rute sintetik bisa digunakake kanggo nyiapake resin silikon kopolimerisasi, nanging cara produksi industri sing luwih praktis yaiku kopolimerisasi alkohol silikon lan resin organik.Sing, hidrolisis saka metil chlorosilane lan fenil chlorosilane monomer bebarengan kanggo njupuk solusi alkohol silikon hidrolisis utawa solusi klempakan, lan banjur nambah prepolymer resin organik wis disintesis kanggo katalis, banjur nyampur co pelarut penguapan panas, nambah seng, seng naphthenate lan katalis liyane, lan reaksi cocondensation ing suhu 150-170 derajat, nganti materi reaksi tekan viskositas sing tepat utawa wektu gelation sing wis ditemtokake, cooling, Nambahake pelarut kanggo dissolve lan nyaring kanggo entuk produk rampung resin silikon copolymerized.


Wektu kirim: Sep-24-2022