spanduk_warta

Kabar

Analisis kawruh babagan lenga silikon lan lenga silikon hidrogen rendah

Minyak silikon minangka jinis polysiloxane kanthi struktur rantai polimerisasi sing beda.Iki digawe saka dimethyldichlorosilane kanthi hidrolisis karo banyu kanggo ngasilake cincin polikondensasi primer.Awak cincin retak lan dibenerake kanggo ngasilake awak cincin sing kurang.Banjur awak dering, agen sealing sirah lan katalis digabungake kanggo polikondensasi kanggo entuk macem-macem campuran kanthi derajat polimerisasi sing beda.Sawise bahan sing nggodhok kurang dibuwang kanthi distilasi vakum, lenga silikon bisa diprodhuksi.

Minyak silikon sing umum digunakake, klompok organik kabeh metil, sing diarani minyak silikon metil.Klompok organik liyane uga bisa digunakake kanggo ngganti sawetara klompok metil supaya bisa nambah sawetara sifat minyak silikon lan ditrapake kanggo macem-macem tujuan.Klompok umum liyane yaiku hidrogen, etil, fenil, klorofenil, trifluoropropil, lan liya-liyane. Ing taun-taun pungkasan, lenga silikon modifikasi organik wis dikembangake kanthi cepet, lan ana akeh minyak silikon modifikasi organik kanthi sifat khusus.

pawarta5

Jiangxi Huahao Chemical Co., Ltd.

Lenga silikon umume ora ana warna (utawa kuning cahya), tanpa rasa, ora beracun, cairan ora molah malih.Lenga silikon ora larut ing banyu, metanol, glikol lan - ethoxyethanol.Bisa larut karo benzena, dimetil eter, metil etil keton, karbon tetraklorida utawa minyak tanah.Iku rada larut ing aseton, dioxane, etanol lan alkohol.Nduwe tekanan uap cilik, titik nyala lan titik nyala sing dhuwur, lan titik beku sing sithik.Kanthi macem-macem segmen rantai n, bobot molekul mundhak lan viskositas uga mundhak.Ana macem-macem viskositas kanggo mbenakake lenga silikon, wiwit saka 0,65 centistokes nganti mayuta-yuta centistokes.Yen lenga silikon viskositas kurang kudu disiapake, lempung asam bisa digunakake minangka katalis lan polimerisasi ing 180 ℃, utawa asam sulfat bisa digunakake minangka katalis lan polimerisasi ing suhu kurang kanggo ngasilake lenga silikon viskositas dhuwur utawa zat kenthel.

Miturut struktur kimia, lenga silikon bisa dipérang dadi lenga metil silikon, lenga silikon etil, lenga silikon fenil, lenga metil hidrosilikon, lenga metil fenilsilikon, lenga silikon metil klorofenil, lenga silikon metil ethoxy, lenga silikon metil trifluoropyl, silikon metil vinyl lenga, lenga metil hydroxysilicone, lenga etil hydrosilicone, lenga hydroxyhydrosilicone, lenga silikon cyanogen, lenga hidrosilikon kurang, etc.;saka waé, lenga silikon damping kasedhiya.Minyak, lenga silikon pompa difusi, lenga hidrolik, lenga insulasi, lenga transfer panas, lenga rem, lsp.

Minyak silikon nduweni resistensi panas sing apik, insulasi listrik, tahan cuaca, hidrofobik, inersia fisiologis lan tegangan permukaan cilik, saliyane koefisien suhu viskositas sing kurang, resistensi kompresi dhuwur) sawetara varietas uga duwe resistensi radiasi.

Jiangxi Huahao Chemical Co., Ltd. dumunung ing Xinghuo Industrial Park.Didegaké ing November 2011 lan nyakup area luwih saka 30 mu.Ing 2014, fase I Project (4500t / produk seri silikon) dileksanakake lan ditampa.Produk utama yaiku: lenga silikon hidroksi, lenga dimetilsilikon, lenga silikon hidrogen rendah, lenga silikon modifikasi polieter lan karet 107.Ing 2017, iku enriched produk organik hilir, tambah lenga silikon vinyl, lenga silikon amino lan silanes, kalebu methyltrimethoxysilane, methyltriethoxysilane lan asam methylsilicic, lan uga nambah varieties saka lenga silikon hidrogenasi, karo hidrogen sisih siji ing tataran awal, lan tambah hidrogen pungkasan lan produk struktur hidrogenasi liyane.Saiki, lenga silikon nggodhok dhuwur sing sebagian bisa ngganti minyak silikon metil lagi diteliti.Miwiti beroperasi ing proyek fase III ing 2018, produk kasebut kalebu heptamethicone, lenga silikon modifikasi polieter, silazane, eter silikon, dimethyldiethoxysilane lan produk liyane

Silicone Emulsion

Emulsi silikon minangka wangun lenga silikon.Ing ngisor iki dikenalake saka rong aspek: pelunak lenga silikon lan defoamer emulsi lenga silikon.

I. pelembut kain lenga silikon

Silicone emulsion utamané digunakake minangka softener kanggo kain lenga silikon.Agen finishing kain silikon generasi pisanan yaiku campuran mekanik lenga dimethylsilicone lan lenga hidrosilikon (lan turunan).Agen finishing kain organosilicon rong generasi yaiku emulsi poli dua metil siloxane hidroksil.Iki digawe dening polimerisasi emulsi wolung ring metil papat monomer siloxane, banyu, pengemulsi, katalis lan bahan mentahan liyane ing kahanan tartamtu.Amarga polimerisasi lan emulsifikasi rampung ing siji langkah, nduweni kaluwihan jam kerja sing cendhak, efisiensi kerja sing dhuwur, peralatan sing prasaja lan operasi sing trep.Emulsi sing dipikolehi stabil banget, lan partikel sing seragam banget.Polimer aktif (hidroksil) ing loro ujung polimer bisa luwih ditanggepi kanggo mbentuk film, sing kondusif kanggo ningkatake efek aplikasi emulsi, sing ora cukup kanggo lenga silikon emulsi mekanik.

Emulsi lenga silikon hidroksil bisa dipérang dadi sawetara jinis emulsi, kayata kation, anion, ion nonionic lan senyawa, miturut surfaktan beda sing digunakake.

1. emulsi lenga silikon hidroksil kationik

Pengemulsi sing digunakake ing polimerisasi emulsi kationik biasane uyah amina kuaterner (octadecyltrimethyl amonium chloride sing dilapurake ing Sastra Manca), lan katalis yaiku amonium hidroksida.Susu hidroksil kationik bisa digunakake ing macem-macem tekstil sawise rampung.Nduweni sifat ningkatake gagang kain, ningkatake elastisitas lan kelancaran kain.Nduweni kauntungan unik liyane: agen anti banyu sing cocog kanggo kain, kompatibel karo emulsi minyak silikon metil hidrogen, anti banyu lan tahan banyu.Bisa digunakake minangka agen anti banyu kanggo kanvas tutup poliester lan agen anti banyu kanggo kain kertu poliester.Lan sateruse.

2. emulsi lenga silikon hidroksil anionik

Susu hidroksil anionik ditondoi kanthi kompatibilitas ing agen finishing kain, lan emulsi stabil banget.Utamane, umume alat bantu ing percetakan lan pewarnaan tekstil yaiku anionik.Yen emulsi hidroksi kationik digunakake, gampang nyebabake demulsifikasi lan lenga bleaching, dene emulsi hidroksi anionik bisa ngindhari kerugian iki, saengga luwih populer karo pangguna lan akeh digunakake.

3. senyawa ion hidroksil silikon emulsi lenga

Sanajan hidroksiapatit kationik minangka pelembut kain sing apik banget, emulsi iki ora tahan banyu atos lan ora bisa digunakake karo resin urea hidroksiurea dimetilol.

Senajan hydroxyapatite kationik minangka softener kain banget, emulsion iki ora tahan kanggo banyu hard, lan ora bisa digunakake ing perlu padha karo dimethoxylated loro hydroxyvinyl urea resin (2D) resin, katalis Magnesium klorida lan agen whitening anionik.Kajaba iku, amarga stabilitas emulsi sing kurang, polimer silikon gampang dipisahake saka emulsi lan ngambang ing permukaan cair, sing umum dikenal minangka "lenga pemutih".Yen pengemulsi kationik lan non-ionik digunakake ing polimerisasi emulsi, kekurangan emulsifier kationik kanggo nyiapake emulsi lenga silikon hidroksil bisa diatasi.Emulsion silikon sing disiapake bisa tahan banyu sing atos, lan bisa digunakake ing bathi sing padha karo resin 2D, magnesium klorida lan agen pemutih VBL, lan nduweni resistensi panas lan pembekuan sing apik.

4. emulsi lenga silikon hidroksil non ion

Susu hidroksi nonionik nduweni daya adaptasi lan stabilitas sing luwih apik tinimbang susu hidroksi terisolasi, mula akeh negara sing wis ngupayakake nyinaoni susu hidroksi nonionik.Contone, UltrateX FSA, produk anyar sing digawe ing Swiss, minangka emulsi non-ionik kanthi bobot molekul luwih saka 200 ewu lan kepala hidroksil saka rong methylsiloxane.Iki minangka langkah maju tinimbang emulsi hidroksiapatit anionik Dc-1111 ing Amerika Serikat.

5. Agen finishing organosilicon karo klompok aktif liyane

Kanggo nyukupi kabutuhan finishing majeng kabeh jinis kain, nambah anti lenga, anti-statis lan sipat hidrofilik saka silikon pagawean kain, lan nggawe kain serat kimia duwe akeh kaluwihan saka kain alam, buruh silikon wis sinau introduksi saka gugus aktif liyane kayata gugus amino, gugus amida, gugus ester, gugus cyano, gugus karboksil, gugus epoksi, lan liya-liyane. cocok kanggo preshrunk lan finishing alus saka wool;introduksi klompok amida cocok kanggo finishing antifouling, lan softness wis apik banget: introduksi saka klompok cyano wis resistance lenga apik, lan efek anti-statis saka copolymer saka polyoxyethylene eter lan organosilicon apik;organosilicon sing diowahi organofluorine nduweni repellency lenga.Anti polusi, anti-statis, repellent banyu lan akeh kaluwihan liyane.

Kalih.Silicone oil emulsion defoamer.

Silicone oil emulsion defoamer umume lenga ing banyu (O / W) emulsi, yaiku, banyu minangka fase sing terus-terusan, lenga silikon minangka fase sing ora terus-terusan.Wis dicampur karo lenga silikon, emulsifier lan agen thickening, lan banjur mboko sithik nambah banyu kanggo nyampur, bola-bali mecah ing pabrik colloid nganti emulsion dikarepake wis dijupuk.

Silicone oil emulsion defoamer minangka agen defoaming sing akeh digunakake ing defoamer silikon.Bisa digunakake minangka defoamer ing sistem banyu.Nalika digunakake, emulsi bisa ditambahake langsung menyang sistem foaming, lan efek defoaming apik bisa dijupuk.Kanggo nambah efek defoaming emulsi lan akurasi pangukuran, umume ora digunakake langsung luwih saka 10% saka emulsion lenga silikon klempakan: pisanan, diencerke kanggo 10% utawa kurang karo banyu kadhemen utawa langsung karo solusi foaming.Taboo kudu diencerke karo cairan sing overheated utawa undercooled, yen ora bakal nyebabake demulsifikasi emulsi.Stabilitas emulsi bakal dadi luwih elek sawise diencerake, lan fenomena lapisan (pemutihan minyak) bisa kedadeyan ing proses panyimpenan, yaiku, demulsifikasi.Mulane, emulsi sing diencerke kudu digunakake sanalika bisa.Yen perlu, thickeners bisa ditambahake kanggo nambah stabilitas emulsi.Kanggo operasi kumpulan, emulsi lenga silikon bisa ditambahake sadurunge sistem mlaku utawa ing batch.Kanggo operasi terus, emulsi lenga silikon kudu ditambahake terus-terusan utawa intermittently ing bagean cocok saka sistem.

Nalika nggunakake defoamers emulsion, suhu lan kondisi asam lan alkalin saka sistem foaming kudu dijupuk menyang wawasan.Amarga emulsi lenga silikon luwih alus, emulsi kasebut bakal didemulsi luwih dhisik, lan bakal dadi ora efisien utawa ora efektif.Jumlah emulsi lenga silikon umume 10 nganti 10Oppm bobot cairan berbusa (miturut meter minyak silikon).Mesthi, ana uga kurang saka 10 ppm lan luwih saka 100 ppm ing kasus khusus.Dosis sing cocog utamane ditemtokake dening eksperimen.

Umume, defoamer emulsi lenga silikon biasane lenga ing banyu.Miturut macem-macem jinis lenga silikon, defoamer emulsi lenga silikon nduweni jinis ing ngisor iki:

1. emulsion lenga silikon adhedhasar rong lenga silikon metil

Defoamer jenis iki digawe saka lenga dimethylsilicone, emulsifier lan banyu.Bisa digunakake digunakake ing fermentasi, pangan, papermaking, serat, farmasi, resin sintetik lan ing.

2. emulsion lenga silikon adhedhasar lenga silikon metil ethoxy

Defoamer jenis iki digawe saka lenga silikon metil ethoxy lan agen compounding.

3. emulsion lenga silikon adhedhasar lenga etil silikon

Ing taun-taun pungkasan, organosilicon defoamer berkembang menyang blok copolymerization (utawa kopolimerisasi graft) saka organosilicon polyether.Defoamer jinis iki nduweni karakteristik organosilicon lan polieter, saéngga gaya defoaming saya apik banget;organosilicon polyether copolymer defoamer, uga dikenal minangka self emulsifying organosilicon defoamer, yaiku rantai etilena oksida hidrofilik utawa blok rantai etilena oksida propilen oksida (utawa korupsi) ing rantai molekul organosilicon, supaya bagean siloxane hidrofobik digabungake karo polieter hidrofilik.Minangka defoamer, molekul kasebut nduweni koefisien panyebaran sing gedhe, bisa nyebar kanthi rata ing medium foaming, lan nduweni efisiensi defoamer sing dhuwur.Iki minangka jinis anyar defoamer efisiensi dhuwur.Efek emulsifying saka lenga silikon emulsifying dhewe tanpa emulsifier cukup marem kanggo sawetara sistem.Iku utamané cocok kanggo sing ora cocog kanggo emulsion lenga silikon umum lan emulsion lenga silikon umum.


Wektu kirim: Sep-24-2022