spanduk_warta

Kabar

Dimethyldiethoxysilane dadi kunci kanggo nggawe resin silikon

Resin kaca silikon lan perekat mika silikon tahan suhu dhuwur.

Huo Changshun lan Chen Rufeng saka Institut Riset Kimia Chenguang, Kementerian industri kimia, lan liya-liyane ngembangake resin kaca silikon lan perekat mika suhu dhuwur ing China.Ing pungkasan taun 1970-an, resin silikon cts-103, sing umum dikenal minangka "resin kaca silikon", kasil dikembangake kanthi hidropolikondensasi methyltriethoxysilane ing ngarsane katalis asam.Resin iki digunakake ing perawatan kertas majeng, pangayoman lapisan saka lumahing logam, lan iketan saka sheet mika utawa bubuk mika ing tataran awal.Ing taun 1980, Sanhua, Xue Zhiqing lan Li Yansheng, produsen resin ing Shanghai, nggunakake resin pertukaran kation padhet minangka katalis asam sauntara.Resin silikon transparan lan tahan nyandhang saka sar-1 lan sar-2 disintesis kanthi nambahake jumlah cilik dimethyldiethoxysilane menyang monomethyltriethoxysilane utama.Ora ana asam anorganik residual ing resin, saéngga kinerja panyimpenan produk kasebut stabil banget, lan ora ana sementasi sing ditemokake setaun sabanjure.Amarga introduksi saka jumlah cilik saka bahan mentahan difunctional, sar-2 produk hard, medium lan alus, karo sawetara luwih akeh saka aplikasi.Bisa digunakake digunakake ing kaca, plastik, logam lan bahan liyane, utamané kanggo pangayoman saka plastik transparent kayata polycarbonate, polystyrene lan PVC, lan kanggo Kelembapan-bukti lan nutupi pangayoman jampel komponen elektronik, kang bakal rauh mbentuk gedhe- produksi skala.

Saka taun 1980 nganti 1982, Qi hongqiu, Li Yan lan Cui Zuoming saka Chenguang Chemical Research Institute, lan saka 1981 nganti 1983, Xu Zhihong lan Xue Zhiqing saka pabrik resin Shanghai nggunakake methyltrichlorosilane minangka bahan baku utama kanggo nyiyapake silikon adhesive mika tahan suhu dhuwur.Gelar produk yaiku mr-30 lan sar-8.Saliyane ing resistance suhu dhuwur, jampel electrical, Kelembapan-bukti, banyu-bukti lan liyane saka produk organosilicon umum, produk uga duwe adhesion dhuwur lan sipat retardant semangat.Iki utamané dipigunakaké kanggo Manufaktur papan ibu wêdakakêna suhu dhuwur, insulasi tabung elektronik, papan ibu wêdakakêna tahan suhu dhuwur kanggo dhukungan, papan mika kanggo insulasi internal mesin las listrik, lsp. Maneka warna pigmen tahan panas uga bisa ditambahake. minangka lapisan bebas kumelun lan anti karat, lan uga bisa digunakake minangka komposit cetakan sing ora bisa dibakar utawa resin cetakan keramik sing kasusun saka laminate komposit serat kaca lan silika.China sugih ing sumber wêdakakêna mika, kang bisa dikembangaké dadi seri produk papan mika insulating tahan suhu dhuwur.

pawarta4

Jiangxi Huahao spesialisasi ing produksi dimethyldiethoxysilane

Sar-8 lan sar-9 pabrik resin Shanghai nganggo rute karakteristik proses dhewe: hydrolyze lan alkoholisis monomer organosilicon lan musataken lan polycondensate ing wektu sing padha.Sar-8 lan sar-9 dilebokake ing taun 1983, lan output wis meh sewu ton.Bahan baku utama produk kasebut yaiku methyltrichlorosilane, dadi manawa mr-30 utawa sar-8 utawa sar-9 diprodhuksi, nilai panggunaan methyltrichlorosilane bisa ditingkatake banget.

Organosilicon molding plastik

Ing taun 1960-an, industri aviation China urgently needed jinis plastik cetakan silikon tahan busur kang bisa tahan saiki kuwat lan dhuwur voltase kanggo nggawe ngalih mikro.Institut Riset industri kimia Beijing wis sukses ngembangake resin silikon sing langsung dihidrolisis saka methyltrichlorosilane lan digawe dadi plastik cetakan tahan busur kanthi pengisi asbes, sing wis ngrampungake kabutuhan industri penerbangan.Materi kasebut ditransfer menyang pabrik resin Shanghai kanggo produksi.Nanging, pangguna isih butuh materi kaya iki, mula kudu njaluk bantuan saka Institut Riset Kimia Chenguang, sing pindhah menyang Provinsi Sichuan.Kanggo nyukupi kabutuhan pangguna sing penting, Wu Shengquan et al.Saka Institut nggunakake rute kondensasi hidrolisis saka methyltriethoxysilane minangka bahan wiwitan kanggo nyiapake resin silikon kanggo ngecor plastik kanthi kinerja sing nyenengake, supaya bisa ngatasi kabutuhan pangguna sing penting.

Bahan sealing resin silikon

Ing pungkasan taun 1960-an, kanthi pangembangan industri elektronik China, perlu nggunakake bahan sealing silikon kanthi insulasi listrik sing apik banget, tahan suhu dhuwur, tahan kelembapan lan ora pembakaran kanggo ngemas dioda daya gedhe lan cilik, triode, resistor, kapasitor, sirkuit terpadu lan piranti elektronik liyane.Ing China, Zhang Xinghua, he Jigang, et al.Saka Institut kimia saka Chinese Academy of Sciences, lan Zhang Jikai, Li Yansheng, et al.Ing Shanghai pabrik resin padha awal melu ing pangembangan resins kuwi.Dheweke ngembangake macem-macem produk kanggo ngisi kesenjangan domestik.

Silicone resin dipunéwahi lapisan

Silikon umum umume kasusun saka polymethylsiloxane lan polyphenylsiloxane.Kompatibilitas resin silikon sing ngemot resin fenil lan organik luwih apik tinimbang resin silikon metil.Rintangan suhu lan tahan banyu saka lapisan umum bisa ditingkatake kanthi ngenalake silikon fenil.Ing industri lapisan, siloxane kinerja dhuwur sing ngemot lapisan bisa disiapake kanthi nyampur utawa kopolimerisasi fenil sing ngemot resin silikon.Wiwit taun 1960-an, pabrik cat Tianjin lan pabrik resin Shanghai sukses ngembangake lapisan resin sintetis sing dimodifikasi silikon.Macem-macem sifat sing apik wis dikembangake, kayata resin epoksi sing dimodifikasi silikon kanthi tahan panas lan adhesi sing apik.


Wektu kirim: Sep-24-2022